Grillade persikor

Ett enkelt recept med garanterad sommarkänsla.

Servering

6 people

Förberedelsedags

5 min 

Tillagningstid

15 min

Ingredienser

  • 12 kulor GB Signature Vanilla
  • 6 mogna persikor, halverade och urkärnade
  • 100 g socker
  • 50 g honung
  • 30 g vatten
  • 1 dl grädde
  • Fröna ur en halv vaniljstång
  • Olja

Hur man gör

  1. Värm långsamt upp grädden i en kastrull.

  2. Häll ner socker, honung och vatten i en annan kastrull och värm upp tills blandningen får en gyllenbrun färg. Ta bort kastrullen från plattan.

  3. Häll långsamt ner grädden i sockerblandningen och rör om. Lägg till vaniljkärnorna (från den urkärnade vaniljstången) i såsen och koka försiktigt upp i under några minuters tid. Ställ såsen åt sidan och låt den svalna.

  4. Grilla persikorna i en grill eller på en stekpanna. Pensla persikohalvorna lätt med olja före du grillar dem - med den skurna sidan mot grillytan.

  5. Häll karamellsåsen över persikorna.

  6. Skopa glassen på persikorna och servera!

Fler läckra recept

  •  10 min  recipe
    		
    			
                     

    Affogato

    • Servings 2

      people

    • DifficultyLätt

    • PreparationTime5 min

    • CookingTime5 min

  •  15 min  recipe
    		
    			
                     

    Chokladmilkshake

    • Servings 2

      people

    • DifficultyLätt

    • PreparationTime5 min

    • CookingTime10 min

  •  20 min  recipe
    		
    			
                     

    Grillade persikor

    • Servings 6

      people

    • PreparationTime5 min

    • CookingTime15 min