Bärpaj med vaniljglass

En paj som kan varieras på många olika sätt. Lika god oberoende av fyllning!

Servering

6 people

Svårighet

Lätt

Förberedelsedags

10 min 

Tillagningstid

30 min

Ingredienser

  • 1 paket GB Gräddglass Gammaldags Vanilj
  • 100 g kallt smör (i mindre bitar)
  • 150 g socker
  • 160 g mjöl
  • En nypa salt
  • 1 tsk kanel
  • 400 g jordgubbar
  • 150 g hallon
  • 150 g blåbär
  • 50 g socker
  • 2 msk majsstärkelse
  • Rivet limeskal

Hur man gör

  1. Rör ihop smörbitarna och sockret, i en matberedare eller för hand.

  2. Lägg till mjöl, salt och kanel och blanda ihop tills degen börjar ta form.

  3. Blanda ihop bären med socker, majsstärkelse och riven lime. Placera blandningen i en ugnssäker form.

  4. Smula degen över bären och ställ i ugen, 180 °C i cirka 15-20 minuter eller tills ytan fått en gyllenbrun färg.

  5. Låt pajen svalna en stund. Servera med glassen och njut!

Fler läckra recept

  •  10 min  recipe
    		
    			
                     

    Affogato

    • Servings 2

      people

    • DifficultyLätt

    • PreparationTime5 min

    • CookingTime5 min

  •  15 min  recipe
    		
    			
                     

    Chokladmilkshake

    • Servings 2

      people

    • DifficultyLätt

    • PreparationTime5 min

    • CookingTime10 min

  •  20 min  recipe
    		
    			
                     

    Grillade persikor

    • Servings 6

      people

    • PreparationTime5 min

    • CookingTime15 min