hoppa över till:
MAT
Vad är mjölkchoklad?
Mjölkchoklad är en goding som smälter i munnen. Mjölkchokladen är mjuk i sin konsistens.

Hur tillverkas mjölkchoklad?
Tillverkningen av mjölkchoklad sker i tre steg:
Först blandar chokladtillverkarna mjölkingredienserna med socker och tillsätter sedan försiktigt flytande choklad och kakaopulver. Blandningen torkas och blir till ett mjölkchokladpulver.
Det sista steget är att ge mjölkchokladen sin lena och sammetslena smak och konsistens genom ett steg som kallas ”conchning”, vilket innebär att alla ingredienser blandas noggrant. Precis som en kock i sitt eget kök följer chokladmästarna en lång, traditionell conchningsprocess som gör att smakerna utvecklas på ett subtilt och fylligt sätt. Processen startar vid låg temperatur och när blandningen påbörjas höjs temperaturen mycket långsamt för att chokladen ska torka och utveckla nya delikata smaker med hjälp av värmen.
Det är viktigt att blanda länge så att chokladsmakerna utvecklas och att ingredienserna blandas till ett så mjukt och lent resultat som möjligt.

Mjölkchokladens lena smak
Mjölkchokladen får sin milda, sammetslena smak från en delikat balans av ingredienser.
Mjölkchoklad och mörk choklad innehåller båda kakao, kakaosmör och socker, men mjölkchoklad innehåller också mjölkpulver för att ge en krämigare smak, konsistens och ljusare färg än mörk choklad.

Gör det bästa av mjölkchokladen
Mjölkchokladens subtilt söta smak gör den perfekt att kombinera med både dina favoritdrycker och sötsaker.
Njut till exempel av en bit mjölkchoklad tillsammans med en kopp te som eftermiddagsfika eller kombinera popcorn med mandel och mjölkchoklad för att ta de klassiska filmsnacksen till en helt ny nivå.
Magnum mjölkchoklad
Prova Magnum Classic för den ultimata njutningen. Härlig sammetslen vaniljglass som är insvept i vår allra finaste mjölkchoklad.
Eller varför inte testa vår Magnum Mandel? Tillverkad med samma höga kvalitet på kakaon och täckt av rostade mandlar. En härlig mix av både knaprig och sammetslen glassnjutning med andra ord.
