hoppa över till:
MAT
Vad är mörk choklad?
Lyxig, besk, söt – och alltid frestande. Mörk choklad är med sin djupa färg och rika smak en riktig lyxig godbit. Mörk choklad är mer intensiv än mjölkchoklad och är perfekt för dig som vill ha exotiska och fylliga smaker.

Hur tillverkar man mörk choklad?
Att skapa mörk choklad kräver stor skicklighet och precision. Mörk choklad innehåller en högre andel kakao och blandas noggrant av chokladproducenterna för att få till en intensiv och fyllig chokladsmak. Vår mörka choklad är gjord på 70 % kakao som kommer från hållbart odlade Rainforest Alliance-certifierade kakaobönor, både från Ghana och Tanzania, för att skapa en lyxig blandning.
En viktig fas i chokladtillverkningen är "conchning", som påminner om att knåda deg. Precis som en kock i sitt eget kök följer chokladmästarna en lång, traditionell conchningsprocess där två enkla ingredienser, kakao och socker, blandas för att smakerna ska utvecklas på allra bästa sätt.
Processen startar vid en specifik temperatur och när blandningen påbörjas höjs temperaturen mycket långsamt. Detta gör att vattnet i blandningen avlägsnas och nya smaker utvecklas med hjälp av värmen. Det är viktigt att blanda tillräckligt länge för att ingredienserna ska blandas och chokladsmakerna utvecklas fullt ut, för att skapa ett så jämnt och lent resultat som möjligt.
Vissa chokladtillverkare kan tillsätta kryddor för att ge chokladen en kryddig smak eller vanilj för att ge den en mjuk och len känsla. Oavsett vilken smak som tillsätts behåller mörk choklad alltid sin djupa nyans och intensitet.
Fresta dina smaklökar med mörk choklad
Mörk choklad utgör en bra kontrast mot söt eller mycket smakrik mat. Genom att doppa skivade jordgubbar eller mango i mörk choklad framhävs sötman i frukterna.
Att ta en bit mörk choklad till en kopp kaffe kan också ge din förmiddagsfika ett extra lyft.

Magnums mörka choklad är gjord på våra högkvalitativa kakaobönor. Då den omger den lyxigt lena och krämiga vaniljglassen blir det en sann njutning för alla sinnen.
